Seoul Biennale Singapore Pavilion

The success of Singapore’s planning in the past was never an accident, but conscious efforts of creating new spaces through land reclamation, urban regeneration, vertical densification, etc. On the other hand, a large number of urban voids – or so-called “white spaces” – were intentionally carved out for future development, potentially useful for spatial or programmatic experiments to take place. The Singapore Pavilion thus takes this concept of white space further and seeks to test out new spatial typologies in response to emerging socio-economic issues in Singapore, going beyond the usual zoning guidelines. We identify 4 main challenges or opportunities, which are by no means standalone, but all interlinked, forming a complex urban condition.

Despite optimizing every square meter of livable space, a large number of urban voids exist in the city that awaits development. These voids can be seen as intentionally carved out “white spaces.” Going beyond the usual zoning guidelines that divide residential, industrial, and commercial, the installation takes this concept of white space to test new spatial typologies that respond to emerging socio-economic issues in Singapore.

Design Concept and Project Development:
Felix Raspall and Carlos Banon.
Project Team:
Felix Raspall and Carlos Banon, Christine Yogiaman, Kenneth Tracy, Felix Amtsberg, Michael Budig, Syed Muhd Zabir,Mohd Nazri,Farishiar Bakthiar
Curator:
Chong Keng hua
Co- curator:
Calvin Chua
Location:
Seoul Dongdaemun Design Plaza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*